Bekräftat: Ross regisserar INTE Catching Fire

Gary Ross och filmbolaget Lionsgate bekräftar att Ross inte återvänder som regissör för den andra filmen, ”Catching Fire” :( Garys meddelande om varför han inte kommer att regissera Catching Fire:

Despite recent speculation in the media, and after difficult but sincere consideration, I have decided not to direct Catching Fire. As a writer and a director, I simply don’t have the time I need to write and prep the movie I would have wanted to make because of the fixed and tight production schedule.

I loved making The Hunger Games – it was the happiest experience of my professional life. Lionsgate was supportive of me in a manner that few directors ever experience in a franchise: they empowered me to make the film I wanted to make and backed the movie in a way that requires no explanation beyond the remarkable results. And contrary to what has been reported, negotiations with Lionsgate have not been problematic. They have also been very understanding of me through this difficult decision.

I also cannot say enough about the people I worked with: Producer Nina Jacobson, a great collaborator and a true friend; the brilliant Suzanne Collins, who entrusted us with her most amazing and important story; the gifted and remarkable Jennifer Lawrence whose performance exceeded my wildest expectations, and the rest of the incredible cast, whom I am proud to call my friends.

To the fans I want to say thank you for your support your faith, your enthusiasm and your trust. Hard as this may be to understand I am trying to keep that trust with you. Thank you all. It’s been a wonderful experience.

Läs mer på Deadline.com.

22 kommentarer om “Bekräftat: Ross regisserar INTE Catching Fire

 1. Åååååh :( Tänk om CF blir helt annorlunda nu…

  • AAAAAAH, tänk om det blir soundtrack i filmen nu!!!! Hemska tanke….!

 2. Neeej, jag ville ha Gary Ross, han var ju jätte bra!! Men vi får väl bara hoppas på att det blir någon som också är väldigt bra!!

 3. Så himla tråkigt att han inte ska göra CF:( Men man får hoppas på det bästa. Men allt på grund av att Lionsgate inte kan planera :S

 4. Det var synd för jag tyckte att han gjorde ett bra jobb , men snälla kan inte du skriva allt som finns att veta om Catching fire i ett inlägg ? T.ex om när de börjar casta osv !

 5. WTF?????!!! Men… vafan???!!! Med så mycket prat om att han ska regissera och sånt…!!! Tänk så kommer det att bli helt dåligt nu?! D:

 6. Kopierar mitt inlägg från ryktestråden bara för att det fortfaranade stämmer om hur jag känner.

  Detta är högst dåliga nyheter :(. Inte bara för att jag gillade Ross approach på hela Hunger Games-världen utan för att det är så kort om tid att hitta en ersättare. Det känns större risk att vi får en regissör som inte passar alls för Catching Fire och helt utan vision och integritet. Speciellt när jag tror att Ross hade stor potential att rätta de små fel med första filmen och göra en ännu bättre uppföljare. Ser just nu inte många regissörer lediga för så kort varsel som jag tror skulle göra det bra. Den ende jag kan tänka på för tillfället är Alfonso Cuaron (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban och Children of Men) men det vore oväntat om han skulle hoppa på detta tåg.

  • Folk säger Alfonso har en ”dark feeling” på hans filmer. Och det kvittar egentligen vem som tar över filmen för den personen får samma schema som Gary hade fått. Vrf Gary tyckte scemat va för kort va för att han ville eller tyckte han skulle behöva ha 2 månader på sig med manuset och sen skulle han bara ha haft 6-8 veckor och förbereda sig för filmningen och det var alldeles för lite, och de kan man väl hålla med om i en sån här populär film.

   • Jag förstår inte hur Lionsgate tänker här. Gary Ross som kan filmen, som har planerat inför nästa, som har börjar pre-production, som har tänkt på vilka som skulle kunna bli castade, som förstår filmen och vad som krävs av efterföljaren och som redan känner skådespelarna och crewet samt Suazanne Collins hoppar av för att Lionsgate inte är villiga att skjuta fram releasedatumet några månader för att ge Gary tiden han behövde för att som han själv sa – göra en kvalitetsfilm. Istället ska de nu stoppa allt tills de har hittat en ny producent som sen ska ta sig an något den inte ens är bekant med. Hur det än blir så bryr sig Lionsgate mer om att få ut filmen till det satta datumet och håva in pengarna och inte om vilket kvalitet filmen blir. Jag har så lågt förtroende som man kan ha för alla i alla fall.

    • Du vet väl att Jennifer Lawrence börjar filma för x-men filmen i januari? Och det är drf han bara skulle kunna ha 4 månader på sig och göra allt klart. Men sen är Gary perfektionist och vill gå igenom allt själv och inte låta någon annan göra det för honom. Pratar inte om manuset dock.

     • Ja precis det vet jag, jag förstår ju att det var därför det inte var möjligt att ge honom tiden han behöver också för hon kommer ju i stort sätt att gå direkt från den ena inspelningen till den andra som det är nu. Jag tvivlar dock inte på att det finns minst lika bra producenter som Gary Ross som kan ta sig an filmen men jag hade ju helst sett att en och samma person gjorde alla filmerna, för att få en sammanhängande berättelse istället för flera olika personers stil och visioner som det blev med Harry Potter. Det kommer nog bli bra till slut.

 7. Men nej! Ross gjorde ju hungerspelen sjukt bra! :( va synd att han inte kommer regissera catching fire.

 8. NEEJ! Han verkade förstå historien och allt så himla bra. Det kändes verkligen som att allt föll på plats när man såg filmen, känslan från boken var fångad så bra på något sätt. Hoppas att det inte försvinner i Catching Fire. Dock skulle det vara bra om den nya regissören inte gör den till en 11-års gräns film utan att den får bli lite läskigare än THG. Cathing fire tycker jag är lite obehagligare på vissa ställen än vad The Hunger Games är. Kan inte riktigt förstå hur de ska kunna återskapa vissa scener om det inte blir 15-årsgräns.

  Men som sagt, hoppas att känslan är densamma i Cathing Fire. Och att den nya regissören förstår handlingen i böckerna lika bra som Gary Ross gjorde. Som tur är så kommer ju samma skådespelare vara med, så förhoppningsvis kommer man ju ändå att ha kvar känslan ”de ger” till filmen.

 9. men de sa ju det förut innan filmen HG ens kom ut på bio! Att Garry Ross inte skulle resigeraCF. Utan att en annan resigör skulle göra det…

 10. Synd, jag tyckte han var jättebra!!! Hoppas det blir någon annan som är minst lika bra i alla fall, för Hunger Games ägde verkligen på film!!! Längtar till Catching Fire!!! :)

 11. Jag förstår vad du menar Jessica men vi får hoppas att den som tar över Gary Ross kommer vara True To The Story. Jag hoppades också på att Gary skulle stanna förr hela franchisen, han t.om kämpa hårt för komma med i den. Men Suzanne Collins är iallafall fortfarande med och arbetar så vi får hoppas hon kan hålla den nya regisören på rätt spår.

 12. Väligt synd. Jag hoppas att inte CF blir sämre nu, men det tror jag inte. Jag håller med dig Pontus, Suzanne kommer säkert se till att det blir lika bra som The Hunger Games!

Kommentarfunktionen är avstängd.