gaming5

Fånga eld – The Hunger Games Book 2

Katniss och hennes partner i bok 1 av The Hunger Games har överlevt överfall av andra distriktet hyllningar och, efter att ha vunnit sitt spel, de borde ha slagit sig ner till liv av säkerhet, men Capital District är besvärad av Everdeen och rykten om revolution. Efter att ha stigit ut ur det fattigaste distriktet, 12, för att vinna The Hunger Games, Katness Everdeen och hennes co-hyllning Peeta, borde ha kunnat förvänta sig liv av säkerhet och förnöjsamhet, men det är bara inte fallet för vinnaren av spelen. President Snow, ledare för Panem och arrangör av Spelen, gör ett oplanerat besök på Katniss och Peeta. Han är bekymrad över vaga rykten om uppror bryggning i bakgrunden och han är också besvärad av den uppenbara kopplingen av vinnare med den revolutionära rykten. 

Hungerspelen

 Detta är den värld som Katniss och Peeta befinner sig när de gör en stor rundtur i alla de förlorande distrikten, inklusive den rika huvudstaden. Intrigerna fortsätter som Katniss dras in i planeringen av 75-årsjubileum Hunger Games. När planeringen och berättelsen rör sig på Katniss liv visar sig när hon blir en mer avrundad individ. Hennes karakterisering blir bredare och hon visar sig vara mer än bara en vinnande hyllning. Att Katniss växer beror på den noggrant planerade och väl genomförda skrivandet av författaren Suzanne Collins.  Under den till synes lugna ytan av Panem – ett land som motsvarar ungefär gamla USA och som de yttre distrikten är skyldiga hyllning i form av krigare för de kommande spelen – det finns en underström av revolution. Är Katniss och Peeta en del av denna rörelse eller är de bara används av revolutionärer som hoppas att störta Panem och föra sig till makten? 

Därför säger Hunger games allt om samtiden

 Det är en spännande fråga som president Snow försöker svara på med sitt besök. Det är under detta besök som Panem också blir en fylligare och rikare plats med traditioner som man bara kunde ha gissat på under Hungerspelen (Bok 1). I bok 1 kämpar Katniss och Peeta för sina liv, medan bok 2 ger mer lugn men visar också att det kan finnas en brand i bakgrunden som president Snow och Panem måste ta itu med.Hunger Games-trilogins författare Suzanne Collins hanterar skickligt dessa bakgrundsförändringar när Katniss mognar och Panem-underverk. Det är bra gjort och visar att Katniss är mer än bara en krigare. Det visar också att – som ordspråket säger – “orolig ligger makten” som Panem försöker stoppa revolutionen. Med Katniss hjälp och planering av 75-årsjubileum Hunger Games kommer verkligen att vara något och är något speciellt. Katniss vinner mänskligheten när hon kämpar för att överleva i bok 2. Författaren hanterar detta skickligt och bygger en nyanserad handling som Hunger Games fans älskar.