Filmerna i Hunger Games-triologin är en sann kommersiell framgångssaga. Totalt har filmerna inbringat ca 20 miljarder kr världen över, lanserat karriärer för skådespelare såsom Jennifer Lawrence och Josh Hutcherson samt skapat nya trender.

Än råder det ett stort intresse för Hunger Games-franchisen trots att den sista filmen utkom 2015. Och om vi ska tro filmbolaget Lionsgate som producerat filmerna, behöver franchisen inte vara över. Lionsgate har nämligen hintat om att det kan komma fler uppföljare av filmerna i framtiden.

Uppföljare till Hunger Games är på gång

En prequel kan bli aktuellt

Än så länge är planerna på fler filmer i Hunger Games-triologin i sin linda. Lionsgate har dock uttryckt ett särskilt intresse av att filmatisera en prequel (dvs. en film som utspelar sig före originalet) till filmerna. Anledningen sägs vara att de två senaste filmerna i franchisen varit minst framgångsrika vilket härleds till att de saknar scener från själva hungerspelen – något publiken saknat.

Scener från hungerspelen-striderna skulle vara möjligt att inkludera i en prequel då de två första filmerna skildrar hungerspelen. Av den orsaken menar Lionsgate att en prequel är mer trolig att gå hem hos publiken.

Tummen upp bland de medverkande

Flera av de personer som varit involverade i filmatiseringen av Hunger Games-böckerna har visat intresse av att medverka i framtida uppföljare. Francis Lawrence, som regisserat tre av filmerna, har tidigare sagt att han är villig att göra flera uppföljare om författaren till böckerna, Suzanne Collins, är villig att producera fler berättelser.

Även Jennifer Lawrence har uttryckt ett intresse men menar att en prequel kan bli problematiskt då spänningen går förlorad om man sett de tidigare filmerna och vet utgången.

Hungergamessweden.se håller dig uppdaterad

Huruvida planerna på fler uppföljare till Hunger Games-filmerna blir verklighet är ännu oklart, men klart är att det finns ett stort intresse bland såväl allmänheten som hos de medverkande. I väntan på fler uppföljare, rekommenderar vi dig att förkovra i all den information vi har att erbjuda om de populära böckerna och filmerna på sajten. Hungergamessweden håller dig uppdaterad på Hunger Games-relaterade nyheter så kika in på sidan för att få uppdateringar om eventuella uppföljare!