Hungerspelen Böcker Recension


The Hunger Games böcker och filmatiseringen har gjort stor framgång både när det gäller antalet sålda exemplar och mängden surr de genererar. Den ursprungliga trilogin var mycket populär när den kom ut men den blev mer populär efter att filmen släpptes. Faktum är att fans fortfarande väntar på den tredje boken i serien, Mockingjay – Del I – och om filmen lyckas, det finns en chans att den tredje kommer att släppas under 2020.

The Hunger Games, en trilogi av tonårs-åldern urban fantasy romaner av Suzanne Collins, kretsar kring en tävling för framtiden för världen där miljontals människor ställs mot varandra för att vinna rätten att bli president i USA. Hungerspelen utspelar sig tjugo år efter en stor hungersnöd där alla distrikt i nationen ödelades. Med undantag för distrikt 9 har större delen av befolkningen i Panem utplånats. Men vissa människor i Capitolium, som kontrollerar distriktet, överlevde genom att leva i stora tält. Regeringen hade valt Katniss, den framtida mottagaren av president, att vara den som kandiderar.

Hungerspelen Suzanne Collins

A Hunger Game är en där människor som anses vara “svaga” kandidater tvingas konkurrera med dem som anses vara “stark” för att vinna tävlingen. Vinnaren är inte nödvändigtvis den som bäst uppfyller behoven hos de andra människorna, även om detta händer. I boken, den första personen som vann var Peeta Mellark, en District 8 pojke. Serien har dock sedan dess utökats och inkluderat distrikt 12, som omfattar district of Pasto och district 13, som täcker District of Frost.

Suzanne Collins har fått en hel del följande för sin roman, delvis på grund av bokens framgång. Andra populära böcker och tv-program som hon skrev har också kommit att bli oerhört populära. The Twilight böcker och filmen trilogin att filmen trilogin baserades på är båda stora framgångar.

Människor som älskar fantasy berättelser och vill se en fantasi version av Hunger Games skulle definitivt njuta av The Hunger Games. Detta är en bok som har en stark tomt och är mycket spännande för läsarna att läsa.

De som planerar att börja läsa boken bör notera att det inte är nödvändigt att läsa allt på en gång. I själva verket är denna bok faktiskt bra för läsare som vill läsa bara vissa delar av boken i taget, särskilt om de vill ha en fartfylld bok som kommer att hålla dem tänkande.

De som ännu inte har börjat läsa The Hunger Games böcker bör veta att de inte är lätt alls. I själva verket är de mycket långa romaner och även när du läser de första kapitlen, kan du känna att du drar fötterna och behöva stanna och hämta andan mycket. Men, fortsätt läsa, eftersom den här boken är full av action, vändningar, och känslomässiga toppar och dalar som gör att läsa boken mycket intressant. När du läser de första kapitlen kommer du att lära dig om konflikten mellan Capitolium och distrikten, politiken, våldet och hur Capitolium kan styra Panem.

Hungerspelen är tillbaka

När du når slutet av boken och få kläm på historien, kommer resan bara bli bättre som boken går på. Denna bok kommer att få dig att inse hur Capitol regler Panem och varför det är så annorlunda än någon annan plats. Om du är intresserad av att läsa om politik, så är detta en bra bok till att börja med.