Hunger Games som ljudböcker

Att kunna lyssna på en bok samtidigt som du gör annat, är något som tilltalar många. Ljudboken har, på senare år, ökat i popularitet och utbudet av ljudböcker i digitalt format fortsätter att växa hos bokhandlare. Idag finns böcker i de flesta genrer inlästa varför det finns något för alla, oavsett tycke och smak.

Hunger Games-ljudböckerna spelades in 2012 och är utgivna av Storyside. Med Hunger Games-ljudböckerna kan du lyssna till historien om Katniss Everdeens äventyr oavsett om du sitter på bussen, donar i hemmet eller går på stan.

Det finns flera fördelar med ljudboksformatet jämfört med en fysisk bok. Du blir inte lika bunden eftersom du kan ha ljudböckerna ständigt tillgängliga i din mobil, dessutom får du händerna fria till annat om du vill göra två saker på samma gång. Nästan när som helst kan du alltså välja att bli slungad in i den dystopiska världen där Hungerspelen utspelas.

Fler fördelar med ljudböcker

Fördelarna med ljudböcker är, som sagt, många. Förutom att du får händerna fria att göra vad du vill när du lyssnar till böcker i hörlurarna, kan du dessutom konsumera många fler böcker eftersom du kan lyssna nästan när som helst. Det faktum att du kan ha ett mindre bibliotek i mobilen, gör att du slipper släpa tunga böcker med dig.

Sist med inte minst är ljudböcker perfekt lämpade för dem som har synfel och/eller svårigheter med att läsa eller hålla i en bok. Tyvärr är utbudet av ljudböcker relativt begränsat. Men i takt med den ökade efterfrågan kan vi förvänta oss ett större utbud framöver.

Lyssna på historien om Hungerspelen

Hunger Games-ljudböckerna finns att inhandla hos de flesta bokhandlare samt digitala bibliotek av e-böcker. Alla tre böckerna (Hungerspelen, Fatta Eld och Revolt) finns inlästa. Hunger Games-ljudböckerna är inlästa av Rebecka Hemse.

På engelska har ljudböckerna sina original titlar (The Hunger Games, Catching Fire och Mockingjay) och är utgivna av Scholastic Audio.

Du hittar dem även hos Storytel.se.