gaming3

Sesens av Hungerspelen


I vad som har kallats “den mest sedda TV-händelse genom tiderna,” Capitol of Panem håller sitt grepp om sina tolv distrikt genom att införa dem med en rad tävlingar som kallas The Hunger Games. Varje medborgare tvingas välja mellan en ung pojke och flicka, kallad Tributes, för att slåss i ett nationellt sänt evenemang som heter The Hunger Games. Varje område har endast en kvinnlig Tribute, Katniss Everdeen, och en male tribute, Peeta Mellark (Josh Hutcherson).

Pin på Hungerspelen

Varje ung pojke och flicka måste överleva en rad utmaningar för att bli utvalda till Tribute hemdistrikt. Pojken i distriktet kommer att väljas att slåss, medan flickan kommer att ha skyldighet att ta hand om sitt eget hushåll och barn. De första månaderna av evenemanget är kända som “spelen”, och under de första två veckorna den unga flickan är skild från sin familj och tvingas överleva på egen hand. Hon är tilldelad vård av några av de viktigaste människorna i hennes liv – hennes mor, en mycket stödjande och kärleksfull kvinna, och hennes far, som är extremt strikta men alltid kärleksfulla och hjälpsamma.

Flickan inser snart att hon måste lära sig att överleva, inte bara genom att kämpa sig igenom den grymma Hunger Games, men genom att göra val som kan förändra hennes liv för alltid. Efter hennes första utmaning, där hon måste försvara den mest oskyldiga av alla Hyllningar liv, är Katniss förkrossad; men när hennes far ger henne en chans till återlösning, väljer hon att kämpa igen i hopp om att skona hans liv, och att hennes syster, District 12’s Tribute Presidentimming.

Trots sin första brist på skicklighet, blir flickan en hård kämpe. När spelen är över, har hon blivit så kraftfull att Capitol inte längre kan hålla fast henne, och de tvingar henne att kämpa sig in i District 12 representanthuset. Även om hon inledningsvis inte vill ha något att göra med politik, börjar hon snart att lära sig att hon har mycket att erbjuda dem vid makten och beslutar att köra mot president Snow för positionen som distrikt 12 guvernör.

Hon inser att hon har mycket att erbjuda på grund av den makt som hon nu besitter, och att genom att välja att slåss i spelen hon kan göra en skillnad i världen, och ändra den till det bättre. Hon blir den första Tributen med nog politiskt driver för att stå upp mot president Snow och för att få en placera i capitolen.

Trots sin makt utmanas hon dock fortfarande av spelen, som hon tycker är orättvist. Spelens regler, som inkluderar: de yngre Hyllningarna måste dö i sitt distrikts namn, är något hon känner till mycket väl och är fast besluten att kämpa mot. Som spelen fortsätter hon möter fler människor som kan hjälpa henne att vinna spelet och bli segrare, som Peeta Mellark, en pojke som har en talang för politik, och Haymitch Aberlin, fd Capitol Mayor, som hjälper henne i den första striden.

Men efter den andra och tredje spel, spelen blir alldeles för mycket för henne. Hon slutar med att avgöra om hon kommer att kämpa för sin familj eller sina nära och kära, hennes distrikt, och hennes kärlek till sin far. När hennes far dör, är det då att hon inser hur mycket hon behöver för att skydda Hyllningarna genom att ta på just den person som dödade honom. Och i slutet av serien, när hon inser att Capitol har manipulera allt, kommer hon äntligen till insikten att hon hade blivit lurad att göra detta av Capitol onda agenda och måste kämpa för att vinna.

Spelet är faktiskt mycket engagerande.

Det är inte för långsamt, och det är spännande. Den har många olika aspekter, som alla gör det spännande, och som alla gör det mycket spännande. Du behöver inte vara ett stort av spelen för att njuta av spelet, men du kommer att hitta dig själv limmade till det som det utvecklar sig.