Josh Hutcherson

Josh Hutcherson är född den 12 oktober 1992 i Kentucky, USA. Han började skådespela då han var 10, år 2002, efter att familjen flyttat till Hollywood.

Peeta Mellark i Hunger Games

Josh Hutcherson är kanske mest känd för sitt deltagande i filmversionerna av succéserien Hunger Games. Han spelar som många vet rollen som Peeta Mellark i serien.

God vän med Lawrence och Hemsworth

Hutcherson är även mycket god vän med sina medspelare Jennifer Lawrence och Liam Hemsworth. Detta är något som syns i intervjuer med de tre, något som kan vara roligt att kolla upp om man är ett fan, där de med glimten i ögat skojar och gör narr av varandra.

Josh Hutcherson spelar Peeta Mellark

Josh Hutcherson och genombrottet i Hunger Games

Hunger Games satte Hutcherson på kartan

Josh Hutcherson fick sitt stora genombrott i Hollywood efter sin medverkan i Hunger Games. Efter att första filmen släppts vann han två stora priser 2012, nämligen nästa stora nykomling och priset för årets genombrott.

Därifrån har det bara gått framåt för skådespelaren, och han har fortsatt blivit nominerad och vunnit flertalet priser sedan dess. Vilket har varit väntat både av fans och medspelare, då han gör rollen som Peeta Mellark otroligt bra och verkligen har lyckats fånga karaktärens personlighet.

Hutchersons förmåga att verkligen leva sig in i en roll och förkroppsliga alla små egenheter i karaktärens utstrålning och erfarenheter gör honom till en skådespelare att räkna med.

Bagarens son från distrik 12

Karaktären Peeta Mellark, bagarens son i distrikt 12, älskas av många. Och Josh Hutcherson, som kommit att bli ett med sin karaktär, är precis lika omtyckt.

Karaktären Peeta Mellark

För att berätta lite mer om Hutchersons karaktär Peeta så är han en eftertänksam pojke med stor talang för målning. Han är motsatsen till Jennifer Lawrence karaktär Katniss Everdeen, med en lugn personlighet och förmågan att charma alla med sina ord och kloka intellekt.

Det till trots så har han alltid avundats Katniss styrka och mod, och har även varit förälskad i henne en tid. Något som hon inte har varit medveten om alls. Till sin egen förvåning visar han både mod och list.

Andra medverkningar i Hollywood

Samtidigt som Josh Hutcherson medverkade i Hunger Games filmerna så fick han prova på att regissera. Då han har varit mycket intresserad av detta under en lång tid var det en stor chans för honom att lära sig mer. Och utvidga sitt nätverk i Hollywood.

Filmerna Detention och The Forger

Han hjälpte till med produktionen av filmerna Detention och The Forger. Där han var med som en av de verkställande producenterna.

Hutcherson har många gånger uttryckt sitt intresse för produktion och det väntas att han kommer vara med i tillverkningen av fler filmer i framtiden. Vad det är för slags filmer han är intresserad av att producera är dock ännu oklart.

Lånat ut sin röst till animerade filmer

Vid sidan av sina producent drömmar så har Josh Hutcherson även lånat ut sin röst till karaktärer i tecknade filmer. Han spelar exempelvis karaktären Nod i filmen Epic, producerad av Blue Sky Studios. Han har också provat på diverse genrer, så som komedi, drama, indie, fantasy och sci-fi. Han har själv sagt att han gillar att pröva nya stilar och tycker det är intressant att leva sig in i så olika roller.

The Kids are Allright

Trots att Josh Hutcherson är mest känd för sin roll som Peeta Mellark är det många som känner igen honom från The Kids are Allright, en dramakomedi som han medverkade i precis innan genombrottet i Hunger Games. Han spelade där rollen som Laser Allgood. Han blev nominerad till flera priser för sitt medverkande, men vann bara ett pris tillsammans med hela ensemblen.

Josh Hutchersons avtryck i Hollywood

Josh Hutcherson har blivit en skådespelare att räkna med i Hollywood. Från kärleksdramat i Hunger Games med Katniss Everdeen och Gale Hawthorne, till medverkandet som verkställande producent i andra filmer, så kommer vi med säkerhet att se mer av honom i framtiden. Med alla sina talanger prisas Josh Hutcherson högt av alla sina medspelare på det projekt han tar sig an.

Hunger Games har blivit en klassiker

Hunger Games i sig har även blivit en klassiker i böcker och filmer som handlar om dystopiska samhällen, och skådespelarna i filmen har också blivit världskända. Hutcherson, med sin vänliga personlighet och fallenhet för att spela spratt på inspelningarna, kommer fortsätta att hyllas runt om i världen, både som sig själv och som Peeta Mellark.