Liam Hemsworth

Liam Hemsworth är född den 13 januari 1990 i Melbourne, Australien. Han är den yngsta av tre skådespelarbröder – The Hemsworth brothers.

Storebror Chris Hemsworth är bland annat känd för sin roll som Thor i Marvel filmerna.

Liam började skådespela i Australien i en dramaserie, men flyttade sedan till Los Angeles i USA med sin bror Chris för att fortsätta skådespela där.

Gale Hawthorne i Hunger Games

Det var när han tog hem rollen som Gale Hawthorne i serien Hunger Games som Liam Hemsworth fick sitt stora genombrott. Han har sedan dess blivit en mycket känd och omtyckt skådespelare i Hollywood, sina skandaler med exflickvännen Miley Cyrus till trots.

Liam Hemsworth spelar Gale Hawthorne

Liam Hemsworth fick sitt genombrott med Hunger Games

Rollen i Hunger Games

Det stora genombrottet kom för Liam Hemsworth när han fick rollen som Gale Hawthorne i Hunger Games serien. Han spelar emot Jennifer Lawrence och Josh Hutcherson, vilka har kommit att bli två av hans närmaste vänner även privat.

Triangeldramat

På vita duken är de tre med i ett triangeldrama som har fått många tjejer att dra efter andan. I rollen som Gale har Liam lyckats vinna många hjärtan med sitt manliga utseende och sin avslappnade personlighet.

The Last Song

En annan roll han är mycket känd för är som Will i The Last Song, där han spelar mot Miley Cyrus. Han vann även flera priser för rollen.

Karaktären Gale Hawthorne

Liam Hemsworth spelar karaktären Gale Hawthorne i succéserien Hunger Games. Gale är en ansvarsfull kille med stora drömmar.

Han vill störta ledningen i distrikt 1 så att de andra distrikten inte behöver lida mer. Med hög moral böjer han sig inte, utan står upp mot makten när hans folk blir utsatt för orättvisor.

Hemsworth passar perfekt för karaktären Gale

Hemsworth porträtterar Gale oerhört bra. Han lyckas verkligen få fram karaktärens seriösa sida, i kombination med den avslappnade sidan som har nära till skratt.

Han lyckas även förmedla känslorna för Katniss Everdeen på ett trovärdigt vis, vilket gör att hans popularitet bland unga tjejer har skjutit i höjden. Ja, hans charmiga leende hjälper ju förstås till.

Vita duken och privatlivet

Liam Hemsworth är mycket omtyckt, inte bara av sina medskådespelare i Hunger Games, utan även av alla fans. Han har lyckats charma många hjärtan genom åren och trots sin unga ålder är han nu en etablerad skådespelare med en lovande karriär framför sig.

The Hemsworth brothers

Då han är yngst av tre bröder har han stora utmaningar förstås. Men det spås han klara galant, och storebror Chris har bara hyllningar att ge för lillebrors talanger.

Cushing Ward i Workaholics

Nu på senare tid gästspelade han som Cushing Ward i den etablerade TV-serien Workaholics, som har sänts sedan 2011. Privat har han även blivit mycket känd för sitt förhållande med Miley Cyrus.

Liam Hemsworth och Miley Cyrus

Liam Hemsworth och Miley Cyrus var ihop till och från mellan 2009 och 2012, då de bestämde sig för att gå skilda vägar. Men nu verkar de ha hittat tillbaka till varandra igen och förlovade sig i år, 2016. Motgångar och skandaler till trots så är det många som hoppas att paret nu kan finna lyckan tillsammans.

Båda fötterna på jorden

Liam Hemsworth är en kille som både har fötterna på jorden och verkar ta allt med en klackspark. Då hans berömdhet sköt i höjden i och med rollen som Gale i Hunger Games, lyckades han ändå att hålla sig på plan mark.

Och vännerna Jennifer Lawrence och Josh Hutcherson är inte sena med att driva med skådespelaren i intervjuer och liknade. De har stått vid hans sida i vått och torrt både på och utanför vita duken.

Liam Hemsworth och den framtida karriären

Efter medverkan i Hunger Games och The Last Song har Liam Hemsworth etablerat sig som en skådespelare att räkna med, inte bara i Australien utan även i Hollywood. Med sitt karismatiska anlete har han blivit en riktig flickfavorit.

Början på en lovande karriär

Karaktären Gale i The Hunger Games serien har blivit en av de nya hjältarna bland tonåringar världen över, med sin starka övertygelse att alla ska ha lika rätt i samhället. Då Liam Hemsworth har en mycket lovande karriär framför sig hoppas vi att få se mer av honom snart.

Det återstår att se vad för slags roll han tar sig an härnäst, men solklart är i alla fall att han har talang nog för att spela ett flertal olika roller.