The Hunger Games – Bokrecension


The Hunger games är en serie tonårsorienterade futuristiska romaner skrivna av den kanadensiske författaren Suzanne Collins. Den första boken i serien heter, The Hunger Games, och utspelar sig i en framtida värld där miljontals människor har delats in i två grupper. En grupp väljs för att slåss mot den andra för privilegiet att bli utnämnd till segrare.

Berättelsen börjar när 19-årig hjältinna, Katniss Everdeen, måste gå i en jordbruksskola och tävla i Hunger Games, att vara segrare. Tävlingarna hålls i en arena, som består av ett enormt fält, som har inretts med affischer av de distrikt där spelen kommer att äga rum. En pojke vid namn Peeta Mellark valdes som en av deltagarna i tävlingen, som är medlem i distrikt 1, som gjordes upp av en grupp distrikt som ligger i mitten av fältet. Katniss måste använda sin atletiska förmåga att bevisa sig för de andra deltagarna och vinna spelet för att vinna priset.

Recension av Hungerspelen

Spelen är mycket välstrukturerade, och det tar inte någon tid för läsarna att förstå den situation som hjältinnan befinner sig i. Katniss kan antingen vinna eller förlora, men det enda sättet för henne att få något pris eller att få chansen att få vara bland segrarna är att slå alla sina konkurrenter inom den tilldelade tidsramen. Hon måste hitta ett sätt att överleva, utan hjälp av sin mor och vänner, och vinna spelet, och bli segrare.

Medan vissa böcker kräver att läsaren att veta något om karaktären innan de börjar läsa, karaktärerna i The Hunger Games är mycket enkla och lätta att förstå, och historien är ganska underhållande att läsa. Det kan också intressera vissa människor på grund av dess många vändningar, som är både oväntade och spännande. Huvudpersonen, dotter till president Coin bedriver sitt kärleksliv med pojken från det motsatta distriktet, samtidigt kämpar för att behålla sitt eget privatliv och familj.

Det är inte alltid lätt för Katniss att balansera sitt liv mellan sitt ansvar för sin far och hennes plikter att hennes kolleger tävlande i distrikt 1 och 4, men under hela serien hon lyckas få igenom prövningar och vedermödor av spelet. Med hjälp av sina vänner, och hennes kärlek till Peeta, katniss lyckas överleva hunger spel, och uppfylla sin dröm.

Hungerspelen bokrecension

Andra kvinnliga karaktärer i The Hunger games inkluderar Haymitch, som är distriktets borgmästare, Distrikt tres ledare, borgmästare Caesar Flickermans fru Effie Trinket och president Coins dotter Mellark. Dessa är bara några av de många kvinnliga karaktärer, vars betydelse är viktig för handlingen och berättelsen linje. Huvudpersonen, Katniss har en relation med både president Coin och hennes far, men det är inte klart om detta var en romantisk relation eller inte. Allt eftersom tiden går i berättelsen, avslöjas det att hon också är romantiskt involverad med president Snow, som är ordförande i Republiken Panem.

Även om The Hunger Games verkar ha en universell överklagande bland små barn, är boken lite mer kontroversiell på grund av dess teman. Budskapet som böckerna försöker förmedla är att barn måste lära sig att vara mer ansvarsfulla till sina föräldrar, som är viktigare än de är för de andra karaktärerna, och vara mer oberoende i livet. Barnen måste arbeta för att förbättra sig själva, inte bara som enskilda människor utan också som medlemmar i ett samhälle.

Även om böckerna inte är lika bra som filmen, de är en populär film själv. Populariteten av dessa böcker har lett till flera uppföljare. Vissa har blivit framgångsrika, andra har inte.