gaming7

The Hunger Games Book Recension

Någon gång i framtiden kämpar USA för sin överlevnad och besegrar de tolv icke namngivna enheter som sökte dess undergång och det betyder att förlorarna måste betala, i detta fall är det med det bästa av deras bästa, 24 unga män och kvinnor som måste delta i strid till döden. I vad som skulle bli ett krig till, 12 namnlösa enheter attack och försöka förstöra USA, bara för att finna sig förlorarna i en värld där Panem – fd Washington, DC – framträder segraren. Det är en värld där segraren har hålla sina territorier dämpade. För att göra det, uppfinner det “Hunger Games,” av Susan Collins, där två av dess finaste skickas iväg till en kamp-till-döden tävling. Det är den ultimata “Fantasy Island” möter den romerska gladiatorspel där kampen är till döden utan kvartal. 

så påverkas sverige av usa-valet

 In i denna värld anländer Katness Everdeen, 16, från Appalachian territorium, som gör det ultimata offret för att rädda sin syster och samarbetar med Peeta. Låt oss se tillbaka lite innan vi går vidare. Nyckeln till världen i Susan Collins “Hunger Games,” brukade kallas “människans omänsklighet mot människan.” I det här fallet är det dock mer som människans vansinne för människan. Det är den ultimata dokusåpan förutom att i den här finns det ingen flykt för 23 av de 24 deltagare. Det är en värld där, till skillnad från “Spartacus,” som finner sin mänsklighet och mänsklighet i modet hos sina “brothers of the games,” konkurrenterna i “Hunger Games” långsamt förlorar sin mänsklighet och sina hämningar och övergår till enbart deltagare i en TV-show där ingen är “röstade bort ön — du är dödad.” Hur Katness och Peeta, som behåller sin mänsklighet och övertygar Katness att göra samma sak, samtidigt som också hålla från att bli offer är den dolda historien kring vilken “Hunger Games” kretsar. Den “Hunger Games” är en roman som fungerar eftersom det genljuder med sin publik mycket bra. Lägg märke till att det är tänkt för läsare 12 och äldre.  

Spelare var redo att förinta

 ingen någonsin gillade att förintas själv så de utvecklade lösningar (spoilers) där spelarna kunde få obegränsade leveranser av ammunition eller syre.  I en större mening är “Hunger Games” en direkt utväxt av detta tänkande. Det återspeglar en förståelse för hur man “lösa” krig och poäng genom att använda vapen. I “Hunger games,” spelarna blir finstämda jakt och dödande maskiner som kan spåra och hitta sina fiender och som kan dela dem med en pil skott. Tyvärr, eftersom detta är en roman när du har använt upp din kvot av pilar, knivar, blad och allt annat som du kan hacka och lemlästa, du är oftast nästa att falla. De har ont om mat och andra grundläggande förnödenheter så de behöver en gladiator-liknande distraktion och “Hunger Games ” ger dem den distraktion. Att de har glömt varför de kämpar mot dem i första hand är plats långt ner på listan.